CERA ALBA-Pčelinji vosak

Posted by BM Logistic Sarajevo

Svježi pčelinji vosak je bijele boje, ali polen, smole i druge prirodne nečistoće mogu mu dati žutu do tamno smeđu boju!

Pčelinji vosak je prirodni vosak koji izlučuju pčele i od njega grade saće. Očišćen i izbijeljen u trgovinama se prodaje pod imenom Cera Alba.

Cera alba je prirodni proizvod koji  luče pčele radilice, a zatim se rafiniše blagim procesima koji koriste samo vodu i filtraciju. Kontroliše termičku stabilnost i može se lako emulzifikovati, dispergovati ili saponifikovati. Ima restrukturirajuća i umirujuća svojstva i pomaže u zaštiti kože od spoljnih utjecaja.

                                                           

Djeluje kao emolijens, formira  film na koži, kontroliše viskoznost i agent je konzistentnosti. Koristi se u karminima, maskarama, proizvodima za oči i usne, emulzijama za tijelo, mehlemima, voskovima za depilaciju, oblikovanje kose, kremama i emulzijama za sunčanje, svijećama…

 

Naučne činjenice:
Pčele roda Apis proizvode najveću količinu komercijalnog pčelinjeg voska iz Evrope kao Cera Alba. Svježi pčelinji vosak je bijele boje, ali polen, smole i druge prirodne nečistoće mogu mu dati žutu do tamno smeđu boju.

 

Pakovanje: 1kg, 25kg

Proizvođač: KahlWax, Njemačka

                                                          

                                                  


Ostale sirovine iz naše ponude pogledajte na linku ispod:

https://www.sirovine.ba/sirovine