Mica boje, gliteri i svila u prahu

Mice, gliteri i svila u prahu su kozmetičke čistoće

MICE su proizvodi dobijeni prečišćavanjem i doradom prirodnih minerala. Mice se upotrebljavaju  pri pravljenju sapuna hladnim i toplim postupkom, za bojenje glicerinskih baza za sapune, za tečne sapune, šumeće kugle za kupanje, šampone i za dekorativnu kozmetiku . Osim u kozmetici, mogu se upotrebljavati za bojenje svijeća, u slikarstvu, kaligrafiji ...

Mice su nerastvorljive u vodi. Pri upotrebi kod pravljenja sapuna, mogu se prethodno pomiješati sa uljem  ili se direktno dodaje u sapunsku masu. Preporučuje se količina od 0,5 % - 1 % , računato na sapunsku masu, koju želite da obojite (na 100g sapunske mase dodaje 0,5 g – 1g mice). Intenzitet boje zavisi od količine mice , koju ćete dodati. Mice se upotrebljavaju za pravljenje sjenki za oči i preparate za usne. Zelene mice i tirkizno plavu micu ne upotrebljavati  u preparatima za usne !

GLITERI se upotrebljavaju  pri pravljenju sapuna hladnim postupkom, za bojenje glicerinskih baza za sapune , za tečne sapune, šumeće kugle za kupanje, šampone i za dekorativnu kozmetiku. Gliteri se mogu upotrebiti  kod svježe isječenih sapuna za stavljanje pečata. Gliteri se mogu stavljati u providnu glicerinsku bazu  i tu imaju svoj maksimalni efekat. Glitere ne stavljati  u sapunsku masu pri pravljenju sapuna hladnim postupkom, nego se njima ukrašava gornja površina sapuna. Gliteri su nerastvorljivi u vodi.

SVILA U PRAHU se upotrebljava bez ikakvih ograničenja u proizvodnji tečne i kozmetike u prahu, proizvodima za kosu, sapunima, kremama i losionima. Svila u prahu se rastvara u uljima, nerastvorljiva je u vodi. Preporučena količina je  5% - 25 %, u odnosu na ukupnu količinu proizvoda.

Dostupna pakovanja : 10g

mica_boje.

BM Logistic doo Sarajevo

Sirovine za proizvodnju galenskih proizvoda (kozmetika, prirodni sapuni, ulja). Sirovine i hemikalije za industrije (pića i sokova, deterdženti i dezinfekcije, mliječna, metalna i Voda).


Sirovine za proizvodnju

Sirovine za proizvodnju galenskih proizvoda (kozmetika, prirodni sapuni, ulja). Sirovine i hemikalije za industrije (pića i sokova, deterdženti i dezinfekcije, mliječna, metalna i Voda).

Vama na usluzi

Svakom klijentu i partneru pristupamo na jedinstven način i time unapređujemo i usavršavamo naše usluge.

Ostvarite suradnju

Ostvarite suradnju sa nama na obostrano zadovoljstvo.

Kontakt

Kontakt putem upita, poziv: (+387 33 425 300, +387 61 06 06 06) ili lično na adresi: Igmanska bb, 71 320 Vogošća - Sarajevo.